Sanatate – Spirulina si Chlorella
Sanatatea mintii si a trupului cu Spirulina si Chlorella
Două alge super-aliment care au prins mult teren in ultimii ani dupa studii aprofundate și testate de mase de oameni cu diverse afecțiuni de la lipsa poftei de mancare sau lipsa energiei și până la cancer. Le recomandăm cu drag pe termen cât mai lung. Nu au contraindicații și se pot lua impreună sau separat, constant.
Atât spirulina, cât și chlorella au un echilibru concentrat de nutrienți ce s-au dovedit a fi de folos în nutriția și detoxifierea organismului, precum și o concentrație mare de proteine care susțin energia.
Chlorella este un gen de algă verde care a supraviețuit ca formă de viață de miliarde de ani. Acest organism microscopic unicelular este compus în principal din pigmenți clorofilieni. Cu capacitatea de a se reproduce la o rată rapidă de 4 ori în doar 12 ore, Chlorella este o sursă de substanțe nutritive incredibil de mare. Chlorella are beneficii nutriționale valoroase, demonstrate de studii: posibilitatea de a sprijini funcția hormonală, de anulare a efectelor chimioterapiei și radiațiilor, de a menține o bună sănătate a sistemului cardiovascular, scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului LDL. Chlorella excelează prin capacitatea sa de eliminare a toxinelor dăunătoare din organism.
Spirulina este o algă verde-albăstrui deosebit de bogată în proteine și calciu. Spirulina este una dintre puținele surse de vitamina B12 din lumea plantelor, fiind prin aceasta favorita vegetarienilor și veganilor. Spirulina are și alte vitamine, cum ar fi vitaminele C, D, și E. De asemenea, este foarte bogată în fier și magneziu. Datorită faptului că are atât de multe substanțe nutritive vitale, spirulina este considerată un “super-aliment”.
Diferențe între chlorella și spirulină
Conținutul de clorofilă. Chlorella este cea care conține cea mai mare cantitate de clorofilă dintre toate plantele cunoscute. Chlorella este bogată și în beta-caroten, alfa-caroten si luteina. Acesta constituie, de asemenea, o sursă bogată de vitamine B, C, D, E, K și minerale, inclusiv fosfor, calciu, zinc, magneziu și fier.
Capacitatea de detoxifiere. Chlorella este binecunoscută ca fiind deosebit de eficientă în acest sens. Pereții celulari duri ai chlorellei au o importanță foarte mare în detoxifiere. A fost nevoie de mulți ani de cercetare, studii și testări pentru a descoperi o cale prin care organismul uman o poate digera eficient. Se consideră că substanța conținută de acești pereți este cea care înconjoară metalele grele, pesticidele și alte toxine și ajută la eliminarea lor din corpul uman și la detoxifierea eficientă.
Privind cantitatea de acizi nucleici, ambele alge sunt surse excelente, însă chlorella este de aproape 2 ori mai bogată. Acizii nucleici ADN şi ARN au un rol important în desfăşurarea tuturor proceselor vitale.
Atât chlorella cât şi spirulina sunt superalimente, bogate în vitamine, minerale, acizi graşi esenţiali, substanţe atât de importante pentru funcţionarea corectă a organismului, însă spirulina are un conţinut mai mare de fier, proteine şi acid gamma-linoleic.
Prin urmare, atât spirulina cât şi chlorella au proprietăţi şi beneficii asemănătoare, sunt detoxifiante şi pot contribui la eliminarea metalelor grele din organism, la lupta împotriva cancerului şi a HIV-ului, mai ales atunci când sunt utilizate împreună.
Chlorella este bogată în clorofilă (3-5% din conţinut), acizi graşi esenţiali, proteine, glucide, lipide, o mulţime de micronutrienţi, minerale (zinc, fier, magneziu, fosfor, calciu, iod, potasiu), vitamine (A, B1,B2, B3, B6, B12 ,C,E, K), carotenoizi şi toţi aminoacizii esenţiali. Uscată, Chlorella conţine 45% proteine, 20% carbohidraţi, 20% grăsimi, 5% fibre şi 10% minerale.
Spirulina este bogată în: proteine: 50-70% din greutatea totală, lipide: 6% din greutatea totală, glucide: 7-14% din greutatea totală, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B12, D, E, K, acid pantotenic, biotina, acid folic, minerale: mangan, cupru, fier, zinc, seleniu, fosfor, calciu(de 26 de ori mai mult decât laptele), acizi grași esențiali: Omega 3 şi Omega 6. Antioxidanți: clorofilă, care contribuie la detoxifierea organismului şi întărirea sistemului imunitar. Toţi cei 8 aminoacizi esenţiali pentru organism (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina). De asemenea, spirulina mai conţine și o enzimă cu rol principal în apărarea organismului de boli degenerative, afecţiuni maligne şi contribuie la menţinerea sănătăţii şi tinereţii organismului.
Beneficiile lor:
Hrăneşte organismul. Pentru că are un conţinut bogat în nutrienţi, chlorella este des utilizată pentru copii, în perioada de creştere, pentru sportivi, dar şi în cazuri de anorexie şi anemie.
Stimulează sistemul imunitar. Chlorella activează anticorpii din organism, contribuind astfel la protejarea lui şi la lupta împotriva potenţialelor infecţii. Mai mult, aceasta creşte eficienţa vaccinurilor şi a tratamentelor cu antibiotice impotriva infecţiilor urinare şi respiratorii.
Luptă împotriva infecţiilor prin stimularea creşterii de celule albe în organism, fiind recomandată chiar şi persoanelor infectate cu HIV.
Stopează sau încetineşte evoluţia hepatitelor virale. Chlorella stimulează sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte cu viruşii şi ajută ficatul să se regenereze rapid, fiind eficientă în combatarea hepatitelor de tip A, B sau C.
Detoxifiază organismul. Chlorella elimină cu succes toxinele acumulate în organism, inclusiv metale grele precum plumb, mercur, cadmiu, uraniu şi este extrem de benefică şi pentru persoanele care fumează sau consumă alcool.
Scade nivelul de colesterol şi zahăr din sânge. Diabetul de tip 2 şi colesterolul mărit sunt afecţiuni din ce în ce mai întâlnite în societatea de astăzi, afecţiuni pe care chlorella le poate ameliora şi chiar trata.
Contribuie la funcţionarea optimă a sistemului digestiv datorită conţinutului mare de clorofilă. Chlorella este capabilă să normalizeze flora, să grăbească viteza de vindecare a leziunilor gastro-intestinale şi să calmeze inflamaţiile. Contribuie la vindecarea ulcerului duodenal, a gastritei, colitei şi ameliorează simptomele colonului iritabil.
Contribuie la funcţionarea optimă a creierului, îmbunătăţind puterea de concentrare, ușurând tratarea unor stări precum anxietatea sau depresia şi este recomandată bolnavilor de Alzheimer și Parkinson pentru că este capabilă să regenereze celulele nervoase.
Te ajută să slăbeşti sănătos. Pentru că are un conţinut mare de antioxidanţi, chlorella elimină nu doar toxinele, ci şi surplusul de grăsime şi, pentru că este bogată în proteine, instalează rapid senzaţia de saţietate. Mai contribuie şi la amplificarea efectelor exerciţiilor fizice, ajutându-te astfel să slăbeşti sănătos, fără să te privezi de vitaminele şi mineralele esenţiale.
Menţine organismul tânăr. Chlorella reduce stresul oxidativ ce este cauzat de o alimentaţie incorectă, stres sau poluare. Datorită vitaminelor A şi C, protejează corpul de radicalii liberi şi contribuie la sănătatea şi tinereţea pielii.
Echilibrează PH-ul. Pentru că este alcalină, chlorella contribuie la menţinerea unui PH optim în organism, ajutând-ul astfel să funcţioneze corect şi ţinând la distanţă bolile.
Luptă împotriva cancerului. Chlorella stimulează celulele T (limfocitele cu rol în imunitatea celulară) şi le ajută să lupte împotriva celulelor canceroase.
Te protejează de radiaţii. Persoanele ce urmează un tratament cu radioterapie sau chimioterapie pot consuma cu încredere chlorella, pentru că aceasta diminuează efectele nocive ale tratamentelor, datorită conţinutului ridicat de clorofilă.
Tratează bolile genitale. Pentru femei, Chlorella poate fi un excelent adjuvant în tratarea bolilor genitale precum chisturile sau fibroamele ovariene, endomerioza, menstruaţia dureroasă sau scurgerile vaginale cronice. De asemenea, contribuie la reglarea nivelului hormonal.
Tratează anemia. Pentru că este bogată în nutrienţi, spirulina este un real ajutor pentru organismele anemice. Este benefică şi în tratarea deficienţelor de calciu sau fier (conţine de 20 de ori mai mult fier decât spanacul!).
Ușurează tratamentul în bolile cardiovasculare. Pentru că ese bogată în Omega 3 şi Omega 6, are capacitatea de a stabiliza fluxul sangvin, reduce tensiunea arterială şi reglează nivelul colesterolului rău din sânge.
Previne afecţiunile ochilor. Miopia, cataracta, degenerescenţa maculară sau glaucomul pot fi prevenite cu spirulina datorită conţinutului de vitamina A şi de antioxidanţi.
Susţine sănătatea oaselor şi dinţilor prin conţinutul mare de calciu.
Protejează stomacul. Datorită bogăţiei în proteine, vitamine şi clorofilă, spirulina contribuie la neutralizarea acidului gastric, îmbunătăţeşte digestia, vindecă chiar ulcerul şi alte afecţiuni ale stomacului.
Contribuie la regenerarea celulelor. Pentru că are în componenţa sa o cantitate considerabilă de acizi nucleici, spirulina ajută celulele să se regenereze şi încetineşte îmbătrânirea. Este extreme de benefică în stările de convalescenţă şi ajută organismul să se reface chiar şi după chimioterapie.
Tratează candida. Pentru că are proprietăţi antimicrobiene, spirulina elimină cu succes microbii şi bacteriile din organism, contribuie la dezvoltarea florei bacteriene sănătoase şi la întărirea sistemului imunitar.
Reglează hormonii. Spirulina reglează producţia de insulină, hormoni tiroidieni, corticosteroizi şi este de real ajutor în tratarea impotenţei şi frigidităţii.
Menţine sănătatea pielii. Datorită antioxidanţilor din compoziţie spirulina protejează pielea de acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi o ajută să îţi menţină elasticitatea şi tinereţea.
Le recomandăm a fi luate ori impreună ori in cure de cate 3-6 luni fiecare şi apoi inversaţi.
Doze:
Spirulina şi Chlorella se dozează după un raport 2:1: adică dacă iei 10g de spirulina, vei lua 5g de chlorella.Spirulina: Dozele de mentenanţa recomandate pentru spirulina sunt de 0,15g/kg corp, asta însemnând:
Copiii (15-30 kg): 3-4 g/zi
Femei (50-70kg): 7-10 g/zi
Bărbaţi (70-120kg): 10-17g/zi
Dozele în lupta cu boala (incluzând obezitatea) sunt duble;
Chlorella: Dozele de mentenanţa sunt 1/2 din doză de spirulina:
Copiii (15-30 kg): 1-2 g/zi
Femei (50-70kg): 3-5 g/zi
Bărbaţi (70-120kg): 5-9 g/zi
Dozele de luptă cu boala sunt duble.
Surse: RepublicaBIo, Draxe, FormulaAs, LiveScience
Cu drag,
O