Sugestii de meniu ovo-lacto-vegetarian pentru o saptamana
Sugestii de meniu ovo-lacto-vegetarian
La cerere, am detaliat o saptamana cu hrana noastra ca sa mai aveti idei despre ce puteti manca. Noi suntem mereu in cautare de retete noi asa ca puteti sa ne trimiteti oricand variantele voastre de meniu.
Este de preferat sa servim mesele in urmatoarele intervale, pentru ca atunci sucurile digestive sunt la capacitatea lor maxima: Mic dejun orele 7- max 10/ Pranz orele 12- max 14:30 / Cina orele 18 – max 20:00
Apa cu lamaie, ceai neindulcit oricand pe parcursul zilei, mai putin cu 20 min inainte si dupa masa.
Mancati minim 3-4 fructe pe zi si sa nu lipseasca in nicio saptamana o portie mare de fructe de padure lasate la decongelat natural in frigider. Se mananca ori in suc, stoarse ori amestecate cu alte fructe sau in terci (ovaz/fulgi de hrisca).
Ziua 1:
Mic dejun: Suc din fructe si legume – mar+sfecla+morcov+ghimbir 300ml
Pranz: Varza calita + mamaliga
Cina: Salata din frunze verzi + fasole rosie (cutie) + avocado + fulgi de drojdie + ulei de samburi de struguri/canepa
Gustari: 2 fructe (mar+para) sau struguri sau portocala sau banana / gustare 2: 10 nuci/migdale/caju
Ziua 2:
Mic dejun: chefir de capra + ceai/cafea cu lapte vegetal + banana
Pranz: Supa crema de linte + orez cu brocoli
Cina: 2 Cartofi copti + unt + branza de capra
Gustari: 2 fructe (mar+para) sau struguri sau portocala sau rodie/ gustare 2: 10 nuci/migdale/2 curmale/stafide
Ziua 3:
Mic dejun: omleta din 2 oua, patrunjel, tofu afumat/2 ciuperci + masline + ceai/cafea cu lapte vegetal
Pranz: Ciorba de legume cu smantana + 2 felii paine secara + pateu vegetal (soia/linte/vinete) sau pateu de avocado cu condimente si lamaie.
Cina: Salata din frunze verzi + rucola + patrunjel + hummus
Gustari: shake proteic sau nuci sau fresh de fructe sau bastoane de morcov crud/ardei kapia
Ziua 4:
Mic dejun: lipie + hummus+ cascaval ras+ patrunjel + felii rosie/castravete/ardei kapia
Pranz: chiftele de falafel + salata + supa crema de ciuperci/legume
Cina: Spanac + 2 oua ochi (prajite intr-o lingurita de ulei si acoperite)
Gustari: 2 fructe (mar+para) sau struguri sau portocala sau rodie/ gustare 2: 10 nuci/migdale/caju sau ciocolata neagra 2 buc
Ziua 5:
Mic dejun: ceai + fructe taiatecubulete cu scortisoara pe deasupra si seminte de susan (banana, ananas, portocala, fructe de padure decongelate etc. – alegeti intre 2-4 fructe).
Pranz: Paste integrale cu pesto/peperoncino
Cina: Mamaliga + branza + smantana
Gustari: 2 fructe si gustare 2: 10 nuci/migdale/caju sau ciocolata neagra 2 buc
Ziua 6:
Mic dejun: Terci de ovaz cu seminte si nuci + cafea cu lapte vegetal/ceai
Pranz: Supa de legume/ supa crema/ ciorba de cartofi cu tarhon + omleta din 2 oua cu ardei kapia
Cina: mancarica de mazare/ de fasole verde/vinete/ tocanita de legume
Gustari: 2 fructe si gustare 2: masline/ardei kapia/castravete
Ziua 7:
Mic dejun: 1 lipie/ 2 felii de paine de secara cu avocado, rosie, lamaie + ceai/cafea + unt+ miere
Pranz: Supa + Ardei umpluti cu orez
Cina: legume la cuptor cu condimente/ cartof dulce la cuptor cu miere si scortisoara
Gustari: 2-3 fructe in doua gustari/ baton proteic facut in casa din seminte, nuci si curmale
Pofta buna si viata sanatoasa!
M+O